De mooiste plekken in Istanbul voor een prachtige foto

Istanbul is de ideale plek voor de prachtigste foto’s . Deze grote stad in Turkije is dan wel niet de hoofdstad (dat is Ankara), maar wel de hoofdstad als je kijkt naar het aantal plekjes waar je een schitterende foto mag maken! We raden dan ook aan: koop op tijd vliegtickets Istanbul en laad je camera goed op, want op de volgende plekken schiet je de aller aller allermooiste foto’s van Istanbul!

Dolmabahce Paleis

Een van de mooiste paleizen van Istanbul, Turkije en misschien wel Europa. Het Dolmabahce paleis ligt pal aan de Bosporus en heeft een mooi marmer uiterlijk. Gecombineerd met het helderblauwe water levert dit perfecte plaatjes op. Dit is dus een absolute must voor de fotoliefhebber!

Blauwe Moskee

De blauwe moskee is een heel bekend en populaire moskee in Istanbul. Je kunt er dus eigenlijk niet onderuit om hier een mooie foto van te schieten. Het zal wel lastig worden om een unieke foto te maken van de moskee, want hier komen (voor coronatijd, uiteraard) makkelijk 200.000 bezoekers per dag. Maar een echte fotograaf gaat geen uitdaging uit de weg. Kun jij de blauwe moskee nog fraaier maken op je foto?

Grote bazaar

De Grote Bazaar is een bekende plek in Istanbul waar je allemaal traditionele spullen kunt kopen van Turkse komaf. Denk hierbij aan kleedjes, lampjes en hoofddoeken. Dit is op zich al een prachtig gezicht, maar jij kunt het nog mooier maken door er een iconische foto van te maken! Er is in ieder geval genoeg reden toe. Met meer dan 4000 winkels is er vast wel een uniek shot te vinden!

Hagia Sophia

Voor Hagia Sophia geldt misschien wel hetzelfde als voor de Blauwe moskee. Deze toeristische attractie is enorm populair en wordt normaal gesproken dagelijks bezocht door meer dan 250.000 mensen. De Hagia Sophia is dus al heel erg vaak op de foto gezet. Weet jij nog een bijzondere insteek te vinden? De Hagia Sophia was eerst trouwens een Christelijke kerk, maar werd daarna omgebouwd tot moskee. Nu is het een museum.

Topkei Paleis

Het Topkei Paleis is ook een hele populaire plek in Istanbul en niet onterecht. De mensen die er hebben gewoond – voornamelijk sultans – hielden zich niet in als het gaat om verbouwingen. Elk persoon wilde er weer iets nóg bijzonders van maken. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een enorm gebouw dat smekend ligt te wachten op een foto van jou!