vakantie egypte

Maak de mooiste foto’s in het prachtige Egypte

Nog geen dertig jaar geleden was het “stil” in Egypte Er waren bijna geen toeristen te vinden. Je kon een fiets huren en van piramide naar piramide fietsen. Een vakantie Egypte bestond toen nog niet uit all-inclusive resorts en massa toerisme. Nee, in die tijd kon je de piramides bekijken naar hartenlust. De entreeprijs was minder dan een gulden en er waren er geen bewakers. Tegenwoordig is dat wel anders. Maar ondanks de andere tijden, is een vakantie naar Egypte zeker de moeite waard. Zeker als je houdt van mooie foto’s maken.

Foto’s maken in Egypte

Om te beginnen, lenen de piramides er zich bij uitstek voor om gefotografeerd te worden. Zoals bij het maken van iedere foto het “Gouden uur”, het beste moment van de dag is, geldt dit ook als je de piramides wilt fotograferen. Het Gouden uur is het uur voor zonsopgang en voor zonsondergang. Waarschijnlijk kun je, in het geval van de piramides, het beste kiezen voor zonsopgang. Zo kun je de grootste massa van de toeristen vermijden.

Zet de Vallei der Koningen op de gevoelige plaat

Wat een prachtige plek is de Vallei der Koningen. Je kunt hier spelen met het licht in combinatie met de natuur. De oranje, geel en wit gekleurde rotspartijen zijn een lust voor het oog en voor je camera. Schiet foto’s van de graven van Farao’s en speel met de sluitertijd.

Neem je camera mee op Nijlcruise

Tijdens een vakantie naar Egypte mag een Nijlcruise niet ontbreken. Je doet zoveel verschillende plaatsten aan dat het aan te raden is extra veel geheugenkaartjes mee te nemen voor je camera. Zo leg je aan bij Luxor, wat een openlucht museum an sich is. En wat denk je van de Nijl zelf? Tijdens een cruise is er zoveel pracht en praat te zien dat je ogen tekort komt. Het is maar goed dat je een camera bij hebt!

Tips voor het fotograferen

Of je nu een ervaren fotograaf bent of een amateur, er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat fotograferen. Zo is het niet beleefd om foto’s te maken van de plaatselijke bevolking. Doe dit dan ook nooit “stiekem”, maar vraag het aan de persoon. Dit kan met handen en voeten. Je zult zien dat de bevolking vriendelijk is en negen van de tien keer zal toestemmen.

Bescherm je camera goed. Het is heet in Egypte. En bovendien is er veel zand. Zorg dat je camera beschermd is tegen de hitte en tegen zand. Als je de camera toch mee wilt nemen naar gebieden waar veel zand is, dan doe je er goed aan er een plastic zal om te wikkelen. Laat je camera ook nooit in de hete zon liggen dat is funest voor je apparatuur.