portretfotograaf

Eisen aan een goede zakelijke profielfoto

Een goede zakelijke profielfoto is ontzettend belangrijk. Het is de eerste indruk die een misschien wel toekomstige werkgever van je krijgt. En natuurlijk wil je dat deze eerste indruk zo positief mogelijk is. Als je een afspraak hebt gemaakt met een fotograaf voor een zakelijke profielfoto, zal de fotograaf je tips geven voor een goede foto. Bovendien hoort de fotograaf je op je gemak te stellen en je onzekerheden weg te nemen. Maar we begrijpen dat je je zelf ook wil voorbereiden op de shoot. Daarom zetten we in deze blog een aantal eisen op een rijtje waaraan jouw zakelijke profielfoto moet voldoen!

Een open en vriendelijke indruk

Ten eerste is het belangrijk dat je een open en vriendelijke indruk uitstraalt. Dit wil zeggen dat je een open houding hebt en een vriendelijke blik. Glimlach bijvoorbeeld, waardoor je je ogen net wat extra vriendelijkheid en toegankelijkheid meegeeft. Dit zorgt namelijk voor sympathie, en dat kun je natuurlijk goed gebruiken tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan!

Portretfotografie bij een professionele portretfotograaf

Om vriendelijk en oprecht te kunnen glimlachen, moet je je natuurlijk op je gemak voelen. Het is alleen niet voor iedereen even makkelijk om op commando te lachen. Zorg daarom dat je je foto laat maken bij een professionele portretfotograaf. Een goede portretfotograaf weet precies wat hij kan doen om jouw portretfoto zo mooi mogelijk uit te laten komen. Portretfotografie is namelijk een vak apart, en verdient daarom ook speciale aandacht.

Kleding, haar, make-up en accessoires

Je kleding, haar, make-up en accessoires spelen een belangrijke rol in de foto. Daarom zullen we hier wat aandacht aan besteden. Kies bijvoorbeeld nooit voor kleding met drukke prints. Deze halen de aandacht weg van je gezicht en zorgen er dus niet voor dat jij op je best op de foto staat. Ook witte kleding is niet voor iedereen een goede keuze. Wit kan je namelijk erg bleek maken op foto’s. Draag ook liever geen hoge kraag of schoudervullingen. Wat betreft je kapsel is het verstandig om niet vlak voor de fotoshoot nog naar de kapper te gaan. Draag je haar gewoon zoals je dat altijd doet, dit zal namelijk herkenbaar overkomen. En zo voel jij je ook het fijnst! Wel kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je haar achter een oor te doen. Je make-up kun je laten doen bij een visagiste, die precies weet wat mooi staat bij jouw huid, kleding en ogen. Een visagiste zal niet te veel afwijken van hoe jij je make-up normaal gesproken draagt, maar je kunt er ook voor kiezen om je make-up zelf te doen. Draag alleen niet te zware make-up, omdat dit zal worden geaccentueerd op de foto. Accessoires zoals grote oorbellen kunnen de aandacht van je gezicht afleiden, en dat wil je natuurlijk niet! Pas dus op met grote accessoires als je op de foto gaat. Als je een bril draagt, kun je deze wel gewoon ophouden. Een bril hoort bij jou en zorgt ervoor dat je herkend wordt.