stedentrip

Elke keer weer een nieuwe stad vastleggen

Ik ben weliswaar niet altijd even actief op mijn blog. De reden? Als ik niet aan het bloggen ben, dan ben ik waarschijnlijk aan het reizen en steden aan het vastleggen. Mijn passie is immers stedelijke fotografie. Omdat het alweer een tijdje geleden is dat ik wat geschreven ben, leek het mij een goed idee om dan hierover te bloggen. Ik ga je uitleggen waarom ik elke keer weer een nieuwe stad wil vastleggen, hoe ik dat doe (stedentrip – duh!) en nog wat meer handige tips. Dus ga er lekker voor zitten, pak een drankje naar keuze en duik samen met mij in mijn ultieme passie!

Bijzondere momenten en een leuke zakcentje

Veel amateurfotografen doen het denk ik allemaal vanwege dezelfde reden. Zo had ik (net als vele andere fotografen) als kind al een fascinatie voor de camera en de foto. Mijn kleine kinderbrein kon het maar moeilijk bevatten dat zo’n apparaat iets wat ik zag kon vastleggen. Het was magie! Daarom ben ik begonnen met het vastleggen van de bijzondere momenten. Toen bleek dat ik er wel een soort aanleg voor had. In plaats van op zoek te gaan naar mooie plaatjes, stroomden de voorstellen ineens binnen. Een bruiloft hier, een stedentrip daar en een amateurphotoshoot mee maken – het was allemaal geweldig. Uiteindelijk werd mijn hobby een manier om een leuk zakcentje te verdienen. Daar zeg je als tiener natuurlijk geen nee tegen. Door de jaren heen is mijn interesse in het vak gebleven en besloot ik uiteindelijk deze blog te starten.

Waarom toch steden en niets iets conventionelers?

Iedere kunstenaar, fotograaf of artiest heeft zo zijn voorkeuren. Zo vind ik het heerlijk om steeds weer een nieuwe stad met mijn camera vast te leggen. Daarom heb ik mijn blog ook ‘stedelijke fotografie’ genoemd. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag te horen: waarom toch steden? Het is immers een redelijk onconventioneel object om te fotograferen. Om eerlijk te zijn weet ik het ook niet precies. Wellicht heeft het te maken met mijn eerste stedentrip ooit. Dat was zo’n bijzondere ervaring – misschien zoek ik daar onbewust steeds weer naar. Ik raakte namelijk verdwaald en besloot de stad dan maar vast te leggen door middel van mijn lens. In die eerste reeks stedentrip foto’s is dus ook geen enkele toeristentrekpleister te bekennen!

Mijn ritueel voor stedelijke fotografie

Wat ik je in ieder geval wel kan vertellen, is dat mijn ritueel om foto’s te maken van een stad hetzelfde is gebleven sinds mijn eerste stedentrip. Ik boek een stedentrip altijd via Bebsy – met het oog op een leuke plek en mijn portemonnee. Eenmaal aangekomen op mijn bestemming zorg ik dat ik de essentials bij me heb. Denk hierbij aan mijn camera, een extra batterij en natuurlijk de nodige lenzen. Daarna? Lekker verdwaald raken!