vriendschapsringen

Hoe ook jij eenvoudig sieraden kan fotograferen

Ik vind het ontzettend leuk om van alles vast te leggen met mijn camera. Daarom ben ik ook ooit deze blog begonnen. Van tijd tot tijd probeer ik weer iets nieuws te fotograferen voor kleine klusjes en dan merk ik dat het toch niet altijd even makkelijk is. Zo had ik laatst een klant die wilde graag dat ik allerlei prachtige vriendschapsringen fotografeerde. In eerste instantie dacht ik: dat wordt een eitje. Vriendschapsringen zijn vaak elegant, stijlvol en ontzettend leuk. Hoe lastig kan dan sieradenfotografie zijn? Nou, moeilijker dan je denkt! Daarom deel ik mijn ervaring met jou zodat jij ook eenvoudig sieraden zoals vriendschapsringen kunt fotograferen.

Let op je presentatie

Waar ik dus gelijk de mist in ging, was de presentatie. Wanneer je sieraden zoals vriendschapsringen wil vastleggen met een camera, moet je letten op de presentatie. Natuurlijk kun je in de bewerkingsfase na het fotograferen het een en ander weg editen. Dit kost je stiekem ontzettend veel tijd. Tijd die je eenvoudig kunt besparen wanneer je gelijk de presentatie nailed! Daarom moet je van tevoren goed controleren dat alle prijsjes, vuiltjes en mogelijke stickers van de sieraden af zijn. Niets is zo slordig als een foto van een ring waar een groot prijskaartje aanhangt. Door de jaren heen kunnen de kosten namelijk verschillen. Daarentegen willen klanten vaak professionele foto’s die jarenlang op de website kunnen staan.

Stijlvol en consequent

Een andere tip is om dezelfde sieraden voor dezelfde klant consequent te fotograferen. Wanneer je bijvoorbeeld elke ring weer op een andere manier fotografeert, dan wordt het bijvoorbeeld voor bezoekers van de webshop lastig om de sieraden te vergelijken. Een keuze maken tussen verschillende vriendschapsringen wordt daardoor in één klap een stuk moeilijker. Zorg er daarom voor dat je tijdens het fotograferen van sieraden stijlvol en consequent blijft. Zeker bij sieradenfotografie is dit belangrijk, omdat er niets zo misleidend is als het formaat van een sieraad.

Denk ook aan de achtergrond

Ten slotte wil ik nog één aspect benoemen waarbij ik zelf in het verleden ook fouten heb gemaakt tijdens het fotograferen van onder andere vriendschapsringen. Zo is de achtergrond die je gebruikt bij fotografie altijd belangrijk. Bij het vastleggen van sieraden moet je vanzelfsprekend op andere zaken letten dan wanneer je portretten schiet. Zo moet je de juiste witbalans vinden en is het verstandig om eventuele versieringen die onnodig zijn te vermijden. Als je daar rekening mee houdt, dan wordt het fotograferen van onder andere vriendschapsringen ook voor jou eenvoudiger!